Sökmotoroptimeringstävling

Att anordna en sökmotoroptimeringstävling är ett bra sätt för arrangören att på ett enkelt och relativt billigt sätt skapa uppmärksamhet kring sin egen verksamhet. I många fall krävs dessutom att deltagarna länkar till arrangören, vilket genererar ett antal länkar till dennes sidor.

Med detta sagt så ska man inte glömma bort de tävlande, att ställa upp i en sökmotoroptimeringstävling är ett utmärkt sätt att testa både sina kunskaper och hur väl egna ideer och filosofier fungerar. En bra placering ger inte bara ära och pris utan kan även leda till framtida erbjudanden om jobb, uppdrag etc.

Här ska jag sammanställa en lista på stora/kända sökmotoroptimeringstävlingar.

Google SM Sverigest första SEO tävling. Arrangerad av Jim Westergren.
Deltagarlista Regler
v7ndotcom elursrebmem Den största sökmotoroptimeringstävlingen, även kallad Google VM. Avslutades i maj 2006. Jim Westergren var minuter från att vinna tävlingen.
carcasherdotcom seocontest Den största pågående sökmotoroptimeringstävlingen, här räknas resultat i alla de tre stora (GYM) sökmotorerna. När ungefär en månad återstår av tävlingen ligger svenske Marcus Westerberg väldigt bra till och är med och slåss om första platsen.
Det blev till slut även marcus som tog hem segern i denna sökmotoroptimeringstävling
Astromusicologie 101 En SEO-tävling för studenter.Avslutades i september 2006.
Ambatchdotcom seocontest En annan stor sökmotoroptimeringstävling som avslutades i oktober 2006.
It’s a Very Ted Leonsis Christmas En kort tävling som pågår fram till jul 2006, det gäller att placera sig för [ted leonsis]. Vinnaren är utsedd och det blev Michael Gray som tog hem priset.
SEO World Championship EastPoint Media kommer under jan-maj 2007 arrangera den första i en årligen återkommande SEO tävling, de lockar med en ny bil som första pris
Tävlingsorden i denna sökmotoroptimeringstävling är globalwarming awareness2007
Shoe Money En lite annorlunda tävling utlovas det, den ska vara på riktigt, men den har ännu inte startats.
Dave Pasternack Ytterligare en tävling där det går ut på att "slå ut" en person från framsidan på Google, har gäller det att knuffa ner Dave "rocket science" Pasternack. Pågår tom 1 mars 07.

Har jag missat någon sökmotoroptimeringstävling? Skicka gärna in ett tips!

Senast uppdaterad: 2007-02-21