Regler för Google SM

1

Tävlingen startar idag den första oktober 2006 och avslutas den första maj 2007 klockan 18:00. Delmålet är den första januari 2007 klockan 18:00 och man ser då vem som ligger bäst till.

2

För att vara med och tävla måste du registrera en helt ny domän (registrerad den första oktober eller senare) som blir din tävlingsdomän. Denna domän får inte innehålla några av tävlingens sökord och du får bara ha en tävlingsdomän. Du får ej heller använda underdomäner.

3

I startsidan på din tävlingsdomän måste du i början av din sida skriva att webbplatsen är med i denna tävling av mig och ha en vanlig länk till denna forumstråd. Efter detta är gjort behöver du anmäla dig och din tävlingsdomän, se längre ned.

4

Du får inte länka till din tävlingsdomän från detta forum, endast i detta inlägg är det ok.

Hur avgörs vinnaren?

Den första maj 2007 klockan 18:00 gör jag [Jim] en sökning på Google.se med "sidor på svenska" på vart och ett av de givna sökorden och gör skärmdumpar som sedan publiceras.

Poängberäkning

Den domän som ligger etta för ett givet ord får 10 poäng, den som ligger två 9 poäng, den som ligger trea 8 poäng osv fram till tionde plats. Ligger man på plats 11 får man således inga poäng. Vinnaren är ägaren till den domän som får mest poäng. Ägarskapet avgörs genom sökning i respektive toppdomäns whois databas vid tidpunkten nämnd i första stycket. Sökresultat som inte är från giltiga tävlingsdomäner räknas bort från tio-i-topp-räkningen som om de inte fanns.
Läs reglerna i sin helhet på den officiella tävlingssidan.